• English

Abonnera Ankarsmedjan

Ankarsmedjan är den perfekta platsen att fira bröllopet, den jämna födelsedagen, den lyckade affären och den viktiga sammankomsten.
 
För allt mellan 12-70 personer kan den stora matsalen dukas upp med lika delar högtidlighet och hemmakänsla. De dryga åtta meterna i tak gör också sitt för att din tillställning ska upplevas som något extra.

Ytterligare 14 sittplatser finns en trappa upp, i vår exklusiva chambre separée Ankarloftet. Utrustad med en Samsung Frame är detta även en utmärkt plats för den mindre konferensen.

Maila din förfrågan till denna adress

Ankarsmedjans sällskapsmeny (1/5 – 6/8)

Förrätt:

Laxsashimi
med kaprisemulsion, rimmad gurka, forellrom och friterad schalottenlök

alternativt

Tartar på oxe
med persiljemajonnäs, löjrom och Pommes Allumettes

Mellanrätt:

Raviolo fylld med sommarsvamp
skum på vitt vin och Västerbottenost, vitlöksstekt havskräfta och frisséesallat

alternativt

Wagners hummersallad
med mild parmesandressing, knaprigt bacon, gula russin samt pistage- och pinjenötter

alternativt

Kokt vit AAA-sparris*
med brynt smörmajonnäs, halstrad pilgrimsmussla, comté och hasselnötter

Varmrätt:

Bergtunga
med skaldjurssås, blancherade primörer och Pommes Ecrassée
+ Störkaviar 95:-/person

alternativt

Skreitorskrygg
med hollandaisesås, löjrom, mandel, blomkålsskott, gulbeta och kokt potatis

alternativt

Helstekt ryggbiff
med choronsås, blancherade primörer samt krokett på potatis, ost och jalapeños
+ Sommartryffel 55:-/person

Dessert:

Mandelkaka
med punschgrädde, fransk maräng och jordgubbar

alternativt

Citronparfait
med lemoncurd, myltade hallon samt krisp på mandel och vit choklad

*= Så länge råvaran är i säsong

Ankarsmedjans sällskapsmeny (7/8 – 18/11)

Förrätt:

Sashimi på hälleflundra
med citronmajonnäs, panerad havskräftstjärt, picklad chili och rättika

alternativt

Tartar på oxe
med krasseemulsion, löjrom och Pommes Allumettes

Mellanrätt:

Raviolo fylld med svamp
halstrad pilgrimsmussla, frissésallat och Västerbottenskum

alternativt

Wagners hummersallad
med mild parmesandressing, knaprigt bacon, gula russin samt pistage- och pinjenötter

Varmrätt:

Smörbakad bergtunga
med kräft- och krondillssås, stekta kantareller och potatisstomp med lagrad hårdost

+ Störkaviar 145:-/person

alternativt

Stekt piggvarsfilé
med hummerbearnaise, bakad tomat, schalottenlöksringar och Pommes Andersson

alternativt

Helstekt ryggbiff
med sauce bordelaise, stekta kantareller, karamelliserad lökkräm samt pytt på potatis och sidfläsk

+ Tryffel 85:-/person

Dessert:

Calvadosglass
med mandel- och äpplekaka samt rostad mandelmassa

alternativt

Crème brulée
med myltade bär

Priser:
 
Trerättersmeny 865:-/person

Fyrarättersmeny 1095:-/person

OBS! Vid inkluderande av Wagners hummersallad tillkommer 100:- på menypriset och vid val av piggvar till varmrätt tillkommer 200:- på menypriset.

Vinpaket till trerättersmeny 675:-/person
 
Vinpaket till fyrarättersmeny 825:-/person

Champagne vid ankomst fr 200:-/person

Crémant vid ankomst 165:-/person

 

Om inget annat avtalas gäller en arrangemangstid om 4 timmar
Önskar man förlänga arrangemangstiden tillkommer 1500:-/påbörjad extratimme
Förlängd arrangemangstid behöver meddelas med god framförhållning till ditt bokade datum

 
Ankarsmedjans trerätterslunch
Tre exklusiva serveringar som komponeras ungefär en vecka före ditt besök.
535:-/person (minimumdebitering 12 personer)
 
Ankarsmedjans sommarbuffé
Kalla och småvarma rätter från Sverige och medelhavet – perfekt till bröllop, dop, konfirmationer och andra större uppslutningar.
 
Liten sötsak ingår, men kaffe och tårta tillkommer.
 
695:-/person (minimumdebitering 40 personer)
 
Vi rekommenderar ett ledigt dryckesupplägg med öl och vin på borden – givetvis i beställarens önskade prisklass.