Abonnera
Ankarsmedjan
I Ankarsmedjan finns några av stadens bästa möjligheter för minnesvärda och stämningsfulla måltidsarrangemang.
För sällskap om 10-65 personer kan ni abonnera hela restaurangen – och bli serverade ett upplägg med mat och dryck som passar era önskemål.
Välkommen att bevandra er i våra färdiga menyförslag nedan eller hör av er för ett helt skräddarsytt upplägg.
För matlagningskvällar; vänligen läs mer här.

Menyförslag middag
1 april – 9 juni
10 juni – 13 augusti
Ankarsmedjans klassiska
(14-45 personer)
Terrin på havskräfta och pilgrimsmussla
med sauce vièrge, örtskott och rostade pinjenötter
Eldad torskrygg med skaldjursbeurreblanc
lättrökta räkor, gräddfilssyrad gurka samt Västerbotten- och färskpotatisstomp
Menypris 795:-/person
Vinpaket med mousserande vin vid ankomst samt ett glas passande vin per servering 555:-/person
Kaffe och avec tillkommer ca 200:-/person
Ankarsmedjans klassiska
(14-45 personer)
Ankarsmedjans skaldjurstoast
med räka, kräfta, hummermajonnäs och smörstekt formbröd
Smörstekt bergtungsfilé med brynt smör och pepparrot
räkor, kokt ägg och örtslungad färskpotatis
Menypris 795:-/person
Vinpaket med mousserande vin vid ankomst samt ett glas passande vin per servering 555:-/person
Kaffe och avec tillkommer ca 200:-/person
Ankarsmedjans exklusiva
(10-45 personer)
Tartar på pilgrimsmussla och eldad burhavskräfta
med tomat- och persiljesalsa samt rostade pinjenötter
Vit AAA-sparris med hummerhollandaise
löjrom samt hemgjord bottarga
Smörstekt piggvar och friterad kalvbräss
med vårkycklingvinägrett, Périgord-tryffel och confiterad rattepotatis
Äppeltarte
med Crème Anglaise, kardemummaglass och karamellrostade hasselnötter
Menypris 1045:-/person
Vinpaket med champagne vid ankomst samt ett glas
passande vin per servering 795:-/person
Kaffe och avec tillkommer ca 200:-/person
Ankarsmedjans exklusiva
(10-45 personer)
Löjromstoast med 30 g löjrom från Bottenviken
gräddfil, rödlök, citron och smörstekt formbröd
Liten bouillabaisse
med pilgrimsmussla, räka, fänkålskrudité och saffransrouille
Kalvfilé Oscar med choronsås
eldad havskräfta, grön sparris och friterad färskpotatis
Rabarberkompott
med mjölkchokladmousse, färskostparfait, jordgubbsmaräng samt havre- och kardemummakrisp
Menypris 1045:-/person
Vinpaket med champagne vid ankomst samt ett glas
passande vin per servering 795:-/person
Kaffe och avec tillkommer ca 200:-/person
Köksmästarens val
(14-45 personer)
Veckans nykomponerade 3-rättersmeny med det bästa från hav och land.
Menypris 695:-/person
Vinpaket med mousserande vin vid ankomst samt ett glas
passande vin per servering 555:-/person
Kaffe och avec tillkommer ca 200:-/person
Ankarsmedjans smörgåsbord
(40-65 personer)
Kalla och varma fisk-, kött-, skaldjur- och grönsaksanrättningar från gående bord.
Liten sötsak ingår till kaffet.
Menypris 500:-/person (minimumdebitering 40 personer)
Mousserande och stilla vin samt starköl och annan dryck kan serveras efter åtgång eller annan önskad modell.
Kaffe och avec tillkommer ca 200:-/person

Menyförslag lunch
Ankarsmedjans 3-rätterslunch
(10-45 personer)
Tre stycken inspirerade serveringar som kan vara fisk-, kött-, fågel- och grönsaksbaserade.
Komponeras med en veckas framförhållning från bokat datum.
Vinpaket eller annan dryck kan förbeställas eller beställas på plats.
545:-/person
Ankarsmedjans husman
(25-45 personer)
Rustik varmrätt, föranledd av liten sallad och följd av liten sötsak.
Bubbelvatten och kaffe ingår.
300:-/person